vidutinio vėlyvumo veislė. Odelė ir minkštimas gelsvi, švelnaus skonio. Seniau ropės buvo auginamos beveik kiekviename darže, dabar nepelnytai primirštos. Valgomos žalios, virtos, troškintos, labai dera su ankštinėmis daržovėmis. Tai vienos maistingiausių ir vertingiausių organizmui daržovių, nes visos jose esančios medžiagos įeina į žmogaus kaulų, dantų sudėtį, palaiko normalų širdies ir kraujagyslių darbą. Ropėse daug baltymų, pektino, cukraus, ląstelienos, vitaminų B1, B2, C, PP, U, fosforo, mangano, cinko, natrio.
Ropės Golden Ball (lot. Brassica rapa var. rapa)
0.90 €
1.00 €
Gamintojas: Torseed (Lenkija)
Grupė: Šakniavaisinė
Kiekis pakelyje: 5 g
Aprašymas:
VII
X-XI
Nereiklios daržovės, tačiau jei trūks drėgmės šakniavaisiai bus kieti ir kartūs. Ropės nemėgsta mėšlu (netgi perpuvusiu) tręštų dirvų. Skonis pagerės jei tręšite pelenais.
Žiemos laikymui tinka ropės pasėtos liepos pradžioje.
Rašyti atsiliepimą