Valgomosios gelteklės (lot. Scorzonera hispanica)

« Grįžti į katalogą 

Kaina: 0.70 Eur

Gamintojas: SEMO a.s. (Čekija)

Grupė:

Kiekis pakelyje: 2,2 g

Aprašymas:

šakniavaisiai ilgi, lygūs, mėsingi,  skoniu primena lazdynų riešutus, peržiemoja. Gelteklės skanios, lengvai virškinamos ir labai maistingos daržovės. Valgomos žalios, keptos, troškintos, puikiai dera su morkomis, svogūnais, salierais, obuoliais. Jomis galima paskaninti įvairias salotas, patiekalus su mėsa, žuvimi, silke. Džiovintos dedamos į kepinius vietoj riešutų. 
Gerina medžiagų apykaitą ir širdies darbą, turi daug vitaminų C,B, E.  Tinka valgyti sergant cukriniu diabetu, ateroskleroze, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, esant potencijos ir vaisingumo sutrikimams.
III-IV, VIII
nuo X
Nors gelteklės daugiametės ir vienoje vietoje gali augti keletą metų, skaniausios yra jaunos, vienmetės šaknys. Sėti reikia anksti pavasarį, būtina gerai išretinti. Mėgsta purią vidutinio sunkumo dirvą. Tręškite kalio trąšomis. Netręškite šviežiu mėšlu nes šaknys bus šakotos.  Antrais metais neleiskite augalui sužydėti, nes nukentės šaknys. Kaskite spalio - lapkričio mėnesiais, kai sunyks lapai, arba ankstyvą pavasarį, kol nesulapojo. Šakniavaisius galima išlaikyti rūsyje per žiemą.
Jūsų krepšelis tuščias

Išsirinkę prekę, spauskite mygtuką „Į krepšelį“.