vidutinio ankstyvumo, galvutės tamsiai žalios. Nuo sėjos iki derliaus 80-120 dienų. Maistiniu atžvilgiu vertingesnė už žiedinius kopūstus daržovė. Brokolių žiedynuose yra daug provitamino A, vitaminų C, E, PP, geležies, kalio, kalcio, pektinų. Proteinų kiekiu lenkia šparagus, špinatus, cukrinius kukurūzus. Brokolių baltymų sudėtyje yra metionino ir cholino, neleidžiančių kauptis cholesterinui. Virti brokoliai valgomi kaip garnyras prie mėsos, vieni ir su padažais, dedami į mišraines.
Brokoliai Calabrese (lot. Brassica oleracea convar. botrytis var. cymosa)
1.20 €
Gamintojas: SEMO a.s. (Čekija)
Grupė: Kopūstinė
Kiekis pakelyje: 2 g
Aprašymas:



Rašyti atsiliepimą