sėklos be lukšto, galima valgyti šviežias ir džiovintas, spausti aliejų, dėti į kepinius. Pasižymi proteino ir cinko gausa, turi seleno, mineralinių medžiagų. Puikus maistas norint išvengti akių, prostatos, inkstų ligų. Pastebėtas poveikis prieš Alzhaimerio ligą. Galima pasigaminti sėklų paštetą, saldainius. Pakepintos sėklos yra puikus užkandis, tinka padažams, sriuboms, salotoms paskaninti.
Paprastieji moliūgai (aliejiniai) OLGA (lot. Cucurbita pepo L. var. oleifera)
Geriausia pasiruošti sėklų patiems, nes jos nepraranda gerųjų savybių tik 2 metus. Perkant parduotuvėje ant pakuotės matome fasavimo laiką, o ne derliaus metus.
Sėklas imkite tik iš subrendusio moliūgo. Nuskintus vaisius palaikykite 1-2 mėn., kad sėklos galutinai pribręstų.
Rašyti atsiliepimą