derlinga, ankstyva, nelinkusi greit žydėti veisė. Nuo daigų pasodinimo iki derliaus 55 - 60 dienų. Vitamino C kiekiu kaliaropės lenkia ne tik gūžinius kopūstus, bet ir apelsinus. Turi daug karotino, kalcio, fosforo, magnio, kalio. Galima pasigaminti įvairiausių salotų, troškinti, kepti, įdaryti. Skoniu primena ridikėlius. Lapai taip pat rekomenduojami maistui nes kai kurių vitaminų ir mineralinių medžiagų sukaupia daugiau nei stiebagumbiai. Jais gydo pūlinius, odos uždegimus. Sultys gydo anginą, valo žarnyną.
Ropiniai kopūstai (kaliaropės) Moravia (lot. Brassica oleracea convar.acephala var.gongylodes)
0.95 €
Gamintojas: SEMO a.s. (Čekija)
Grupė: Kopūstinė
Kiekis pakelyje: 0,5 g
Aprašymas:


Kad kaliaropės būtų skanios svarbu, kad dirvoje netrūktų drėgmės ( net ir trumpam trūkstant vandens stiebagumbiai medėja), o perdžiūvusią dirvą palaisčius, augimas staiga suaktyvėja ir kaliaropės sutrūkinėja. Papildomai tręškite boru, pelenais.
Laikymui skirti rop. kopūstai išraunami su šaknimis, sustatomi į dėžes su smėliu ir laikomi 0 - 10C temperatūroje.
Rašyti atsiliepimą