aštraus ugningo skonio oranžinius vaisius tinka naudoti kaip prieskonį, marinuoti, džiovinti. Kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 25.000. Augalas vidutinio aukščio. Gerai dera ir nepalankiomis oro sąlygomis. Aitriosios paprikos didžiulis vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Jose gausu kalio, kalcio, natrio, magnio, geležies, cinko, fosforo, jodo. Sudėtinė medžiaga kapsaicinas turi gydomųjų savybių - skystina kraują, mažina kraujospūdį.
Vienametės (aitriosios) paprikos Orange Koral F1 (lot. Capsicum annuum)
2.00 €
Gamintojas: SEMO a.s. (Čekija)
Grupė: Prieskoninis vaistinis
Kiekis pakelyje: 0,6 g
Aprašymas:
II-III
VII-X
VII-X
Kapsaicino daugiausia sėklose. Jei suvalgėte per daug aitriųjų paprikų negalima gerti vandens. Pagelbės kefyras, pienas, duona, ryžiai.
Rašyti atsiliepimą